Buitenkeuken steigerhout

Buitenkeukens van steigerhout zijn razend populair! En dat is niet voor niets. De sterkte en uitstekende geschiktheid voor het buitenklimaat maken dat steigerhouten buitenkeukens aan een enorme opmars bezig zijn. Ook is een groot voordeel bij een buitenkeuken van steigerhout dat de onderdelen of een deel van de buitenkeuken eenvoudig te vervangen zijn.

Bekijk onze buitenkeukens

Al onze buitenkeukens (o.a. met koelkast, wasbak en opbergvakken)

Onderhoud buitenkeuken van steigerhout

Uw buitenkeuken van steigerhout kan dan weliswaar beresterk zijn en een van de betere zijn voor het buitenklimaat, maar dat neemt niet weg dat hout bij achterstallig onderhoud kan beginnen te rotten, ook als het onder een afdakje komt te staan. Daarom adviseren wij u altijd om voor uw buitenkeuken te kiezen voor geïmpregneerd steigerhout óf om zelf het steigerhout van uw buitenkeuken te voorzien van een geschikte houtolie. Behalve dat uw buitenkeuken dan beter beschermd is tegen weersinvloeden, wordt ook de levensduur ervan verlengd.

Meer dan 5+ jaar ervaring in het maken van buitenkeukens en  al meer dan 1000+ buitenkeukens opmaat gemaakt

Wij adviseren ook altijd om uw buitenkeuken van steigerhout te beitsen. Wanneer het hout is geïmpregneerd voordat de beits wordt aangebracht zal de duurzaamheid van de beits verhoogd worden en de mate van bescherming beter zijn. Echter is het bij sommige beitsen vooraf impregneren helemaal overbodig! Naast bescherming biedt beits het voordeel dat het hout een nieuw kleurtje gegeven kan worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. De belangrijkste keuze die hierbij te maken is, is de keuze tussen een transparante of dekkende beits. Bij een transparante beits zal in tegenstelling tot een dekkende beits de structuur van het steigerhout van uw buitenkeuken zichtbaar blijven en natuurlijk ogen. Dekkende beitsen geven daarentegen wel meer bescherming.

Foto’s buitenkeukens steigerhout en douglas hout

Afgelopen jaren hebben wij honderden buitenkeukens gemaakt voor o.a. de green egg, de kamado joe, grandhall en weber. Onderstaand een aantal voorbeelden:

Voordelen van een steigerhouten buitenkeuken

Naast praktische voordelen van een buitenkeuken van steigerhout zal het ook veel mooier zijn. Zo geldt bij steigerhout dat hoe verweerder het hout, hoe mooier! Daarnaast zorgt steigerhout bijvoorbeeld voor een mooi robuuste uitstraling, wat in lijn is met een eventuele BBQ die we voor u kunnen inbouwen of die u zelf kunt plaatsen in de opmaat gemaakte buitenkeuken. Denk bijvoorbeeld aan een BBQ van Weber in een buitenkeuken van steigerhout. Of wat dacht u van steigerhouten buitenkeuken met een Green Egg barbecue.

Steigerhouten buitenkeuken zelf maken of kopen?

Bij een buitenkeuken van steigerhout is het voor de doe-het-zelver als snel verleidelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken en zelf een steigerhouten buitenkeuken te maken. Een buitenkeuken van steigerhout is een hele klus en zelfs de ervaren klusser zet het niet even in een middagje in elkaar. Daarnaast maken extra modules de klus ingewikkelder en nemen de risico’s op fouten toe, wat al snel in de papieren kan lopen. Denk bijvoorbeeld aan een buitenkeuken van steigerhout met ingebouwde koelkast of lades. Of een steigerhouten buitenkeuken met spoelbak. Tijd, ruimte, kennis en kunde zijn belangrijke factoren in de overweging om de buitenkeuken zelf te maken of uit te besteden.

Aan de slag met een buitenkeuken van steigerhout aan de hand van een bouwpakket en bouwtekening zal ook tot de mogelijkheden kunnen behoren, maar biedt als nadeel dat het geen maatwerk is.

Steigerhouten buitenkeuken kopen

Kiest u ervoor om een steigerhouten buitenkeuken te kopen, dan weet u zeker dat een professional voor u aan de slag gaat en er geen fouten worden gemaakt. Zo heeft De Buitenkeuken Timmerman al 5 jaar ervaring en zijn er al meer dan 1000 buitenkeukens opmaat gemaakt! Wij doen niets anders en zijn al maar liefst 5 jaar dé specialist in buitenkeukens.

Steigerhouten buitenkeukens maken behoort tot onze expertises. Dit maakt dat wij ook heel flexibel om kunnen gaan met specifieke wensen en ideeën. Ons werkwijze is 100% gebaseerd op maatwerk. Wilt u bijvoorbeeld een buitenkeuken van steigerhout op wielen, met extra lades en opbergvakken, een spoelbak of een buitenkeuken van steigerhout met ingebouwde barbecue? Dan is dat bij ons allemaal geen enkel probleem. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of prijsopgave.

Vrijblijvend offerte aanvragen