Buitenkeuken houtskool

Een buitenkeuken met BBQ op houtskool geeft het echte barbecuegevoel. De authentieke geur van vers gegrild vlees met de overheerlijke rooksmaak. Je braadt op echt vuur en dat is voor de echte liefhebber al genoeg om voor een buitenkeuken op houtskool te kiezen. Een houtskool buitenkeuken is dan ook een ware hit onder de fervente ‘buitenkok’.

Een buitenkeuken is een verlengstuk van je keuken binnen. Maar wat is een verlengstuk als het niets extra’s biedt? Daarom is een buitenkeuken met een houtskool BBQ ook altijd een goede keus als je opzoek bent naar iets extra’s.

Bekijk onze buitenkeukens

Hoe werkt een buitenkeuken met een houtskool BBQ?

Om een BBQ op houtskool aan te steken heb je naast houtskool ook aanmaakblokjes nodig. Na het aansteken van de aanmaakblokjes is het een kwestie van strategisch puzzelen totdat de boel goed aan staat. Je zou ook een houtskoolstarter kunnen gebruiken om je houtskool BBQ op gang te krijgen. De starter vul je met de kolen en plaats je op de brandende aanmaakblokjes. Wanneer het geheel gloeit, kan je beginnen met het verdelen over de barbecue. Het is ook mogelijk om briketten te gebruiken in plaats van kolen.

Buitenkeuken op gas of houtskool?

Barbecueën op een buitenkeuken met gas of houtskool hebben beiden verschillende voor- en nadelen. Zo komt een houtskool BBQ langzamer op gang en kan het voor veel viezigheid zorgen. Daarentegen heb je wel een écht barbecuegerecht, waarbij je de rook kan proeven. Daarnaast kan op houtskool diverse bereidingstechnieken worden toegepast. Voor de liefhebber en voor de sfeer is een houtskool buitenkeuken dus een echte aanrader!

Een buitenkeuken op gas is daarentegen compleet anders. Een gas BBQ is snel gebruiksklaar na het aansluiten van een gasfles en de temperatuur is eenvoudig te regelen. Verder is het onderhoudsvriendelijk. Deze voordelen staan wel tegenover een aantal minpunten. Een buitenkeuken op gas zorgt niet voor de authentieke rooksmaak en is niet zo arbeidsintensief als houtskool. Daarom is het niet echt wat barbecueën zo bijzonder maakt.

De ideale oplossing

Kan je niet kiezen tussen een buitenkeuken op gas of houtskool? Dan is dat gelukkig geen ramp. Een buitenkeuken op gas én houtskool is dé perfecte tussenoplossing. Ervaar het beste van twee werelden. Met een combi BBQ in je buitenkeuken kan je na een drukke werkdag barbecueën op gas en houtskool gebruiken als je er een keer lang de tijd voor wilt nemen en echt wilt genieten van ouderwets barbecueën. Een buitenkeuken op houtskool en gas is dus een uitstekende oplossing!