Buitenkeuken douglas

Met een buitenkeuken van douglas geniet u in de buitenlucht, met het gemak van binnen. Onze douglas buitenkeukens worden met de grootst mogelijke zorg met de hand gemaakt door vakmannen met jaren ervaring. Bij De Buitenkeuken Timmerman werken we enkel en alleen met het allermooiste douglashout, hierdoor heeft u een kwalitatief goede eyecatcher in uw tuin!

Voordelen buitenkeuken douglas

Vaak krijgen we de vraag wat douglas precies is en waarom het zo’n populaire houtsoort is. Douglashout is een naaldhoutsoort en komt uit het noordwesten van Europa. Van nature heeft onbehandeld douglas een ontzettend hoge duurzaamheid en sterkte. Dit maakt ook gelijk dat het een geliefd houtsoort is. Het zal jarenlang meegaan zonder dat u last zal hebben van houtrot of dergelijke!

Douglas buitenkeuken opmaat

De laatste jaren neemt de populariteit van douglas buitenkeukens enorm toe. Het buiten koken lijkt definitief door te breken. De Buitenkeuken Timmerman hoort graag uw wensen aan met betrekking tot douglas buitenkeukens. Omdat wij al onze douglas buitenkeukens opmaat maken, kunnen wij in al uw wensen voorzien. Wat dacht u van een buitenkeuken van douglas met een Kamado of spoelbak? Laat uw fantasie de vrije loop en wij maken het. Ook als u bijvoorbeeld iets op social media voorbij ziet komen kunt u het ons laten weten! We gaan graag voor u aan de slag.

Bekijk douglas buitenkeukens

Behandeling douglashout

Douglas gaat ontzettend lang mee. Een buitenkeuken van onbehandeld douglas zal zo’n tien tot vijftien jaar lang meegaan. Een onbehandelde douglas buitenkeuken kan dan weliswaar jarenlang meegaan en beresterk zijn, maar toch kunt u de levensduur met jaren verlengen door het hout de juiste behandeling te geven. We adviseren daarom altijd om het hout te impregneren of om het te voorzien van een geschikte houtolie. Zo is uw buitenkeuken nog beter beschermd tegen weersinvloeden en kunt u er nóg langer van genieten.

Wij adviseren ook altijd om uw buitenkeuken van douglas te behandelen met een geschikte beits. Hierbij is het aan te raden om eerst te impregneren en daarna de beits aan te brengen. De duurzaamheid van de beits zal zo verhoogd worden en de mate van bescherming zal beter zijn. Bij sommige beitsen is door de dubbele functie het vooraf impregneren zelfs helemaal overbodig! Een ander voorbeeld van beits is de eindeloze mogelijkheden om uw douglas buitenkeuken een kleurtje te geven. Denk bijvoorbeeld aan een buitenkeuken van douglas in het zwart.

Buitenkeuken douglas zelf maken of kopen?

Het zelf maken van een douglas buitenkeuken vereist kennis en kunde. Menig doe-het-zelver zal al snel bereid zijn om een bouwtekening of bouwpakket van een douglas buitenkeuken aan te schaffen en zelf de handen uit de bouwen te steken. Onze ervaring is dat men het al snel onderschat. Bovendien is een buitenkeuken bouwpakket geen maatwerk! Het risico op fouten is groot en dat kan al snel in de papieren lopen. Extra modules als het inbouwen van een Kamado BBQ of spoelbak maken de klus nog ingewikkelder.

De Buitenkeuken Timmerman is al meer dan 5 jaar de expert in het maken van douglas buitenkeukens naar wens. Een buitenkeuken timmeren is vakwerk en bij ons bent u er zeker van dat er geen fouten worden gemaakt. Wij doen al 5 jaar op rij niets anders en behoren daarmee tot de besten van Nederland! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of prijsopgave.

Buitenkeukens douglas hout